Az ipolysági TBA Racing és dömsödi M&B Autó és Motor SE közösen hoz létre vezetéstechnikai és versenytechnikai képzést felső tagozatos gyerekek részére, beleértve a hátrányos helyzetű gyerekeket is. A két sportcsapat határon átnyúló együttműködésének nyomán összesen 4 rendezvényt hoz létre, melyek közül 2 Ipolyságon, 2 pedig Dömsödön jön létre. A rendezvények célja a gyerekek biztonságos közlekedésre való nevelése, illetve az autósport élményével való megismerkedés.

(Cikk eredetije: https://www.reflex24.sk/sajtokozlemeny/2020/08/19/autoversenyzok-hataron-atnyulo-osszefogasa-a-fiatalok-biztonsagos-kozlekedesre-nevelese-erdekeben/)

Az ipolysági sajtótájékoztatón a TBA Racing nevében ifj. Baráti Tamás ismertette a projektet. (fotó: REflex24/Kapusník Csaba)

A projektrendezvények összesen 30 ipolysági és 30 dömsödi iskolát látogató fiatalnak kínálnak lehetőséget arra, hogy professzionális sporteszközöket kihasználva fejleszthessék készségeiket. Az első rendezvényre 2020. augusztus 19-én kerül sor Ipolyságon. A második rendezvény pár nap elteltével, augusztus 22-én valósul meg Dömsödön. Elméleti is gyakorlati oktatásra, valamint közúti és versenypályai szakaszokon való gyakorlásra egyaránt sor kerül.

A projekt az Európai Unió támogatásával valósulhatott meg. (fotó: REflex24/Kapusník Csaba)

A TBA Racing egy 1997-ben alakult sportcsapat. Az eleinte amatőr, lelkes autósport kedvelő fiatalok társulatából álló csapat 20 év alatt az egyik vezető közép-európai versenycsapattá nőtte ki magát.Tagjai többszörös magyar, szlovák és közép-európai bajnoki címekkel büszkélkedhetnek autocrossban, gokartban valamint maratoni tereprallyban. A dömsödi M&B Autó és Motor SE pedig18 éves fennállása óta 15 bajnoki címet tudhat magáénak. A csapat nem csak a versenyzésre koncentrál, fontos feladatának érzi a fiatal versenyzők támogatását is.

A két csapat több éve fennálló ismeretségének köszönhetően hozzák létre a határon átnyúló együttműködést.