ALAPINFORMÁCIÓK

További információk az Interreg Kisprojekt alapról és projektünkről:
Projekben résztvevő/ együttműködő felek:
TBA RACING, Sipossa 30, 93601 Sahy és MB Autó és Motor Sport Egyesület, Rákóczi út 32/A, 2344 Dömsöd.

A projekt célja:
A projekt célja, hogy egy olyan átfogó közlekedésbiztonsági programot hozzunk létre, mely a 11-15 éves általános és speciális iskolás gyerekeket veszi célkeresztbe. Ezen rendezvények az ipolysági TBA racing és a dömsödi M&B Autó és Motor SE közös kooperációjának nyomán jönnek majd létre, így is erősítve a két csapat közti sokéves kapcsolatot. A rendezvények közül 2 Ipolyságon, 2 pedig Dömsödön fog megvalósulni. A két professzionális versenycsapat karöltve fogja megvalósítani az összesen 4 darab határon átnyúló rendezvényt, melyben összesen 60 gyermek (30 ipolysági és 30dömsödi) -beleértve hátrányos helyzetű és fogyatékos gyermekeket is – fog lehetőséget kapni arra, hogy a professzionális sporteszközeinket kihasználva olyan készségekre tegyenek szert, melyek egy nap a közutakon krízishelyzetben életüket mentheti.

Ezen rendezvények keretein belül sor kerül professzionális elméleti és gyakorlati oktatásra is, mind a közúti, mind a versenypályai szabályok tanításával, versenyzőink és oktatóink jóvoltából. Ezzel egy olyan gyermekfejlesztési és közlekedésbiztonsági programot alapozunk meg, mely a jövőben majd tovább él, és további több száz gyereknek ad majd lehetőséget, hogy az érintettek megtanulják az autó kezelését az alapoktól, majd veszély nélkül élhetik át és próbálhatják ki a legkülönbözőbb közúton is előfordulható krízishelyzeteket. Szakértőink segítségével pedig addig gyakorolhatják a krízishelyzetben való helyes helyzetfelismerést és a helyzet helyes kezelését, amíg az be nem rögződik, és reflexszerűvé nem válik.

Fontosnak tarjuk, hogy a projekt határt átívelő legyen, mert úgy érezzük, hogy a határtérségben élő gyermekek egyre kevésbé kerülnek kapcsolatba egymással, az iskolák nem biztosítanak elég lehetőséget a határ két feléről származó gyerekek összekovácsolására. Mink a gyerekekben látjuk a jövőt és tudjuk, hogy a gyerekek fiatal korban megköttetett barátságai és kapcsolatai lesznek azok, amik majd egy napon tovább népszerűsítik és lendítik a sportot.

Információk az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Programról:
A Kisprojekt Alap célja a határon átnyúló társadalmi kohézió erősítse, helyi szintű együttműködések támogatásával, hosszú távú együttműködések kialakítása, fejlesztése, olyan projekteken keresztül szerzett támogatásokkal, melyeket a határ mindkét oldalán fel tudnak használni.
A projekt társfinanszírozásban részesül az Európai Regionális Fejlesztési Alap (ERFA) forrásaiból.

További információkért látogassa meg a www.skhu.eu vagy www.rdvegtc-spf.eu  weboldalakat.

*A weboldal illetve a cikkek tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.