SKHU/WETA/1901/4.1/035 – „Jó sofőr – biztos célba érés”

Autóversenyzők határon átnyúló összefogása a fiatalok biztonságos közlekedésre nevelése érdekében

Az ipolysági TBA Racing és dömsödi M&B Autó és Motor SE közösen hoz létre vezetéstechnikai és versenytechnikai képzést felső tagozatos gyerekek részére, beleértve a hátrányos helyzetű gyerekeket is. A két sportcsapat határon átnyúló együttműködésének nyomán összesen 4 rendezvényt hoz létre, melyek közül 2 Ipolyságon, 2 pedig Dömsödön jön létre. A rendezvények célja a gyerekek biztonságos közlekedésre való nevelése, illetve az autósport élményével való megismerkedés.

A projektrendezvények összesen 30 ipolysági és 30 dömsödi iskolát látogató fiatalnak kínálnak lehetőséget arra, hogy professzionális sporteszközöket kihasználva fejleszthessék készségeiket. Az első rendezvényre 2020. augusztus 19-én kerül sor Ipolyságon. A második rendezvény pár nap elteltével, augusztus 22-én valósul meg Dömsödön. Elméleti is gyakorlati oktatásra, valamint közúti és versenypályai szakaszokon való gyakorlásra egyaránt sor kerül.

A TBA Racing egy 1997-ben alakult sportcsapat. Az eleinte amatőr, lelkes autósport kedvelő fiatalok társulatából álló csapat 20 év alatt az egyik vezető közép-európai versenycsapattá nőtte ki magát. Tagjai többszörös magyar, szlovák és közép-európai bajnoki címekkel büszkélkedhetnek autocrossban, gokartban valamint maratoni tereprallyban. A dömsödi M&B Autó és Motor SE pedig18 éves fennállása óta 15 bajnoki címet tudhat magáénak. A csapat nem csak a versenyzésre koncentrál, fontos feladatának érzi a fiatal versenyzők támogatását is. A két csapat több éve fennálló ismeretségének köszönhetően hozzák létre a határon átnyúló együttműködést.

A jelen sajtóközlemény tartalma nem feltétlenül tartalmazza az Európai Unió hivatalos álláspontját.

További információkért forduljon bizalommal:
Kapcsolattartó: Baráti Tamás
E-mail: tomi.tba@gmail.com
Telefonszám: +421 917 058 197
Weboldal: www.tbaracing.sk