Az ipolysági TBA Racing és dömsödi M&B Autó és Motor SE közösen hoz létre vezetéstechnikai és versenytechnikai képzést felső tagozatos gyerekek részére, beleértve a hátrányos helyzetű gyerekeket is. A két sportcsapat határon átnyúló együttműködésének nyomán összesen 4 rendezvényt hoz létre, melyek közül 2 Ipolyságon, 2 pedig Dömsödön jön létre. A rendezvények célja a gyerekek biztonságos közlekedésre való nevelése, illetve az autósport élményével való megismerkedés.

(Cikk eredetije: https://www.reflex24.sk/ipolysag/2020/08/21/kozeppontban-a-gyerekek-kozlekedesbiztonsagi-program-indult-ipolysagon-fotogaleria/)

(fotó: REflex24/Kapusník Csaba)

“A projektrendezvények összesen 30 ipolysági és 30 dömsödi iskolát látogató fiatalnak kínálnak lehetőséget arra, hogy professzionális sporteszközöket kihasználva fejleszthessék készségeiket”

– tájékoztatott ifj. Baráti Tamás az augusztus 18-ai projektismertető rendezvényen.

(fotó: REflex24/Kapusník Csaba)

Hozzátette: a projekt célja, hogy egy olyan átfogó közlekedésbiztonsági programot hozzunk létre, mely a 11-15 éves általános és speciális iskolás gyerekeket veszi célba. Az ipolysági TBA Racing és a dömsödi M&B Autó és Motor SE kooperációja nyomán létrejövő rendezvények keretein belül sor kerül professzionális elméleti és gyakorlati oktatásra is, mind a közlekedési, mind a versenypályai szabályok tanításával, versenyzőink és oktatóink jóvoltából. A gyerekek lehetőséget kapnak arra, hogy megtanulják az autó kezelését az alapoktól, illetve veszély nélkül élhetik át és próbálhatják ki a legkülönbözőbb közúton is előforduló krízishelyzeteket.

(fotó: REflex24/Kapusník Csaba)

A sajtótájékoztatón jelen volt Csenger Tibor, Nyitra megye alelnöke is, aki kifejtette: a kis-projekt pályázatok tekintetében Nyitra megye sikeresnek mondható.

„A határon átnyúló együttműködésen alapuló pályázatokra a hétéves programozási időszakban mintegy öt és fél millió euró áll rendelkezésre”

– mondta a megyei alelnök.

(fotó: REflex24/Kapusník Csaba)

“Nagyon hasznos tevékenységet folytatnak, melyet érdemes kiterjeszteni a tágabb régióba is.”

– vélekedett Csenger a TBA Racing és a M&B Autó és Motor SE közös pályázatáról.

(fotó: REflex24/Kapusník Csaba)

Az augusztus 19-ei nyitórendezvényen immár a megvalósításé volt a főszerep. Az eseményen részvevő fiatalok megismerkedhettek a két sportegyesület versenyautóival, az innovatív Kart Cross sporteszközökkel, melyet kimondottan oktatási célokra, gyerek részére fejlesztettek ki

Kart Cross (fotó: REflex24/Kapusník Csaba)

A technikai ismertetést egy elméleti oktatóóra követte, melyen interaktív, érthető és izgalmas módszerek segítségével ismertették meg a gyerekeket a közúti szabályokkal.

(fotó: REflex24/Kapusník Csaba)

A Bakai Autóiskola jóvoltából a direkt e célra kialakított gyakorlópályán ismerkedhettek meg a gépjárművezetés legalapvetőbb részeivel: elindulás, gázadás, fékezés, manúverezés.

(fotó: REflex24/Kapusník Csaba)
(fotó: REflex24/Kapusník Csaba)

A gyerekek szimulátorok segítségével készülhettek fel az autóvezetésre.

(fotó: REflex24/Kapusník Csaba)

A következő ipolysági rendezvényre 2020 szeptemberében kerül sor.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. 

 

Forrás: Relfex24